BYGGEFELT Y&Z - SPORBYEN, RANDERS

- Industriarkitektur & udsigtsboliger mod Randers Fjord


Sporbyen er under rivende udvikling fra tidligere industriområde til nyt boligområde. Krogh Arkitektur har tegnet flere projekter i området, hvoraf nærværende består af 2 markante højhuse på henholdsvis 10 og 12 etager. Bygninger der i lokalplanen er beskrevet som ” Landmarks”.

Krogh Arkitektur a/s har for privat bygherre udført både skitsering og idéudvikling af husene samt i samarbejde med underentreprenør COWI udarbejdet både myndigheds- samt hovedprojekt. I projektforløbet har der været en positiv dialog og godt samarbejde med Randers Kommune.

Højhusene opføres på en mørk base af teglsten, i et industrielt udtryk med brunlige lasur behandlede beton elementer og mørke vinduesrammer. Farvevalg og materialitet ’er taget ud af’ rammerne i Sporbyens arkitektoniske DNA. Det vil sige en fortolkning af de tidligere industribygninger transformeret til 2 markante- men samtidigt ’rolige’ højhuse som vil blive et smukt pejlemærke for hele Sporbyen.

Projektet rummer i alt 96 boliger med en blanding af 2-,3- og 4-værelses lejligheder alle med store altaner og kig mod Fjorden. I basen på huset med 12 etager placeres fælles faciliteter som fællesrum, værksteder ligesom der placeres fælles gæste boliger til brug for husenes beboere. På toppen af begge huse placeres store fælles tagterrasser, hvorfra der bliver spektakulære views ud over landskabet, fjorden samt ind mod Randers midtby.

Projekt fakta

Rolle: Arkitekt / Landskab / Totalrådgivning
Placering: Sporbyen Randers
Omfang: 8.290 m2 / 96 boliger
Bygherre: Arne Andersen Vrå a/s
Ingeniør: Cowi
Slutbruger: Koncenton
No items found.