Sankelmarksgade 11 - Ombygning ejendom - aalborg midtby

- Ombygning af forhus med stor respekt for ejendommens historie og placering i Aalborgs gamle midtby. Nybyg af moderne baghus med boliger i 2 plan i gården.

Midt i Aalborgs centrale bydel ligger Sankelmarksgade, en charmerende og historisk gade med en blanding af bevarede og nyere bygninger. På Sankelmarksgade 11 har Krogh Arkitektur, for privat bygherre udarbejdet skitse- og myndighedsprojekt, til ombygningen af det gamle forhus. Dertil opføres et nyt baghus i gårdrummet indeholdende 2 spændende byboliger i 2 plan.

Krogh Arkitektur udfører ligeledes løbende tilsyn gennem byggeperioden.

Projektets ambition er, at give det eksisterende forhus et arkitektonisk løft, hvor ”sjælen” fra den gamle facade bevares og styrkes. Stueetagen udføres bl.a. med 'refend' fuger, der giver huset en smuk base, det eksisterende murværk og vinduesdetaljer omkring vinduer renoveres og taget udskiftes med ny tagkonstruktion. Bygningen tilføjes nye kviste mod gaden og en hævet tagetage og altaner mod gården, der er med til at skabe optimerede rumlige forhold for de nye boliger.

Projektet rummer i alt 8 spændende og forskelligartede boliger, henholdsvis 6 nyindrettede lejligheder i det ’gamle’ forhus samt 2 byhuse i baggården.

Mellem for- og baghus etableres er gårdhave til fælles ophold og terrassemiljø.

Projekt fakta

Rolle: Arkitekt / Fagtilsyn
Placering: Sankelmarksgade 11, Aalborg midtby
Omfang: Ca. 650 m2 ex. kælder
Bygherre: Colorstone Properties
Entreprenør: HP Byg a/s
No items found.