RADISSON BLU AALBORG | MASTERPLAN FOR UDVIDELSE & RENOVERING

Krogh Arkitektur har i samarbejde med ejer af SAS Radisson, Limfjordshotellet skitseret et bud på revitalisering af eksisterende hotelfaciliter, som skal skabe en mere international appel til Aalborgs havnefront. Dette med et afsæt, hvor skalaen er i fokus, således at de nye tilbygninger, passer ind og bidrager til havnefronten, og bliver en del af Aalborgs vision, som metropol.

Hotellet udvides med ny foyer, der samler alle ankomstfunktioner, samt bidrager til en mere rationel hoteldrift og Casino. Foyeren består af en bølgende facade, som danner et rum til ankomst, samt løser de trafikale udfordringer, der kan være i en tæt befærdet by. Herunder afsætningsplads til bus, bil, og taxa mm.

Overeksisterende parkeringsdæk, tilføres ny restaurant, der vil give mulighed forstørre arrangementer, samt et moderne fitnesscenter, og 2 store grønne byhaver til udeophold og afslapning.

Det øvrige hotel udvides med 3 etager mod øst på eksisterende hotel, med hotelsuiter, restaurant/bar og tagterrasser. Ligeledes udvides eksisterende hotel mod Ved Stranden med 2 etager, bestående af hotelværelser, wellness og tagterrasser. Mod Nord tilføjes en ny fløj af hotelværelser, wellness, tagterrasse med pool. I alt udvides hotellet med ca. 5072 m2, så hotellet får en kapacitet på ca. 234 værelser.

Det var været vigtigt at skabe en bygning, der også bidrager til byen, og dennes borgere. Derfor er en hel etage afsat til offentligheden med wellness, tagterrasser, restaurant, bar, som skaber et attraktivt miljø. Her kan den betagende udsigt over fjorden og byen nydes.

Vision har fra starten været at skabe et hotel, der opfylder kravene, til et hotel medinternationale standarder, samt være med til af sætte Aalborg på verdenskortet. Hotellet tiltrækker turister og skaberarbejdspladser i lokalområdet, men tilføjer også et nyt kapitel til byens historie. Hotellet har siden sin begyndelse været et ’landmark’ i midtbyen og havnefronten. Dette ønsker vi at bygge videre på med udvidelsen, så Aalborgfortsat kan udvikle sig til, at være en attraktiv metropol med et centralt beliggende hotel i et smukt og markant arkitektonisk formsprog.

Projekt fakta

Rolle: Arkitekt / Landskab
Placering: Aalborg havnefront
Omfang: ca. 5.072 m2 nybyg + ca. 10.250 m2 eksisterende
No items found.