Novi 9 & Novi buen | AALBORG UNIVERSITET

- Byggeri til måling i verdensklasse.

Novi ( Nordjyllands Videnspark) er en meget positiv erhvervs-uddannelseshistorie for Aalborg. Studerende og videnskabsfolk fra hele verden kommer til Aalborg Universitet og Novi for at forske, studere eller opstarte såkaldte ” rugekassefirmaer”, som kan benytte universitetets mange faciliteter, både fysisk og menneskelig know how.

Krogh arkitektur har haft fornøjelsen af at tegne flere byggerier for Novi, hvor seneste byggeri er det meget spektakulære Novi 9.

Novi 9 er specialdesignet til udvikling og forskning i kommunikation/telefoni og anden højteknologi med måleudstyr til bl.a. lydbølger og anden transmission.

Nivi 9 har som det eneste sted i verden målefaciliteter hvor man kan hejse en bil op på 4. sal, og forsyne den med mobiltelefoner og andet teknisk udstyr. På fjerde sal kan gavlen skydes ned- og taget skydes til siden således, at den omtalte bil står ude i det fri.

Over denne ganske specielle konstruktion er planlagt en 103 meter høj ” buekonstruktion”. I denne konstruktion skal der køre forskellige antenner der kan modtage signal fra den føromtalte bil, og forskere fra hele verden kan med højteknologisk måleudstyr måle forskellige frekvenser på forudindstillede længde- og breddegrader.

Novi 9 er det første byggeri i en kommende række af byggerier der skal indeholde forskere og studerende inden for bl.a. ovennævnte teknologi felt.

Projekt fakta

Bygherre: Novi A/S
Totalentreprenør: A. Enggaard a/s
Arkitekt: Krogh arkitektur a/s
Etape 1 består af 4 etager på ca. 4.500 m2
No items found.