KONKURRENCEFORSLAG | NY DAGINsTITUTION

Krogh Arkitektur har i 2021 arbejdet med et konkurrence forslag til en ny daginstitution i tilknytning til Seminarieskolen i Aalborg SØ.

Projektet, kaldet ’Børnehuset Skovtrolden’, er udarbejdet med naturen og landskabet i fokus med respekt for eksisterende omgivelser.

Visionen bag forslaget var således, at skabe en daginstitution med fællesskab og grønne løsninger i fokus. Designet afspejler mødet mellem bygning og landskab, hvor bebyggelsen danner afgrænsede udearealer med grønne, visuelle attraktioner, som både appellerer til institutionens børn, personale og besøgende.

Endvidere har det været vigtigt, at skabe et design, hvor tryghed, sikkerhed og tilgængelighed i både bygning og område skinner tydeligt igennem. De fælles opholdsarealer fungerer som bygningens hjerte- og kernerum og derigennem lægger op til aktivitet på tværs af alderstrin.  

Daginstitutionen er udformet med en enkel og ligefrem arkitektur, der med en kombination af den varme træbeklædning og det grønne tag, danner et nedtonet og harmonisk byggeri, som samtidig skaber en smuk synergi til den grønne kontekst, der omgiver bygningen og den eksisterende skolebygning.

Projekt fakta

Rolle: Konkurrenceforslag
Placering: Seminarieskolen Aalborg SØ
Omgang: 1470 m2
Ingeniør: Nordconsult
Totalentreprenør: Pallisgaard A/S
No items found.