Kongerslev-Komdrup Menighedsråd, Ny Sognegård

Sognegården ved Kongerslev kirke var oprindeligt en 4 længet gård, hvor præsteboligen i dag er placeret i del gamle, nyrenoverede hovedhus.

Krogh Arkitektur har skitseret og projekteret den nye sognegård der PT er under opførsel. Den nye sognegård er placeret hvor de nu nedbrudte staldbygninger lå.

Byggeriet tager sit arkitektoniske afsæt i den smukke kirke samt samhørighed med præsteboligen. Sognegården er opbygget som 2 længer med sadeltag beklædt med zink med stående false, samt en mellem-bygning med hovedindgang og foyer. Udvendig fremstår sognegården i en sart sandgul farve med træ/alu vinduer og mellem-bygning i zink.

Sognegården med plads til ca. 150 personer har ud over sognesalene præste-og sekretærkontor, møde- og køkkenfaciliteter. Som en integreret del af byggeriet opføres en dobbelt garage til præsten- og dennes familie.

Indvendigt fremstår sognegården med høje velbelyste rum i gedigne materialer. Fra hovedindgangen, sognesale og kontorer er der direkte udsigt til den smukke kirke, hvilket giver den ønskede samhørighed for menighed og personale.

Projekt fakta

Bygherre: Kongerslev-Komdrup Menighedsråd
Arkitekt/totalrådgiver: Krogh Arkitektur a/s
Omfang: 460 m2samt udearealer
Indvielse: Efteråret 2022
No items found.