KIRKEGÅRDSGADE - IN FILL - AALBORG MIDTBY

For Dahl Jensen Ejendomme A/S har Krogh Arkitektur projekt for det meget centralt boligbyggeri i Kirkegårdsgade i Aalborg.

Kirkegårdsgade grænser op til Almen Kirkegård mod vest, samt Vesterbro mod øst. Almen kirkegård er en af Aalborg’s smukke grønne parker med en særdeles velplejet og varieret bevoksning af smukke træer og en smuk flora. Året rundt er stedet et meget benyttet anlæg, der ud over funktion som kirkegård er et yndet udflugtsmål for gå- og løbeture.

Boligbyggeriet på ca. 3.670 m2 fordelt på 52 boliger er opført som et ’In Fill’ byggeri, der afslutter en større karrébebyggelse. Boligerne opføres i et mix af 2 værelses samt 3 værelses boliger samt en eksklusiv tagetage med fantastisk udsigt mod Hasseris i vest og ind over den grønne kirkegårdsplads. Til boligerne opføres privat parkeringskælder med adgang til elevator direkte op til boligerne.

Boligbyggeriet på Kirkegårdgade, er en smuk tilføjelse til den identitetsrige arkitektur omkring Vesterbro. Huset Kirkegårdsgade er opført i et nutidigt udtryk med et valg af smukke og gedigne materialer som tegl, stål, alu-beklædning samt glas værn. Materialerne er nøje afstemt i forhold til de omkringliggende byggerier og understreger intentionen om at skabe et markant byggeri, som er indpasset i nærområdet. Der er lagt vægt på at skabe en arkitektur af høj kvalitet, med et roligt og enkelt design. Facaden mod Kirkegårdsgade er udført med murstenskarnapper og rundede hjørner ved gaden og i toppen, hvilket er kendte elementer, der er videreført fra arkitekturen i midtbyen og særligt Vesterbro.

Et karakteristisk element ved husets komposition er opdelingen i fod, krop og ansigt. Husets ’fod’ fremhæves ved et farveskift i teglstenen, således for at skabe et lettere arkitektonisk udtryk. Samtidigt med, at der er arbejdet med selve kant zonen, hvor integrerede bænke og opholds nicher henvender sig til forbipasserende. ” Kroppen” er opført i en sart gul mursten. Husets ’ansigt’ markeres som en egentlig penthouse etage med eksklusive tilbagetrukne terrasser. Facadelinjen trækkes 1,5 meter tilbage samtidigt med at der sker et materialeskift fra tegl til aluminiums facade.

Projekt fakta

Arkitekt/landskab/ Totalrådgivning: Krogh Arkitektur a/s
Placering: Kirkegårdsgade i Aalborg
Omfang: 3.670 m2 + P kælder til 26 biler, 52 boliger
Bygherre: Dahl Jensen Ejendomme A/S
Entreprenør: Arne Andersen Vrå, A/S
Ingeniør: Frandsen & Søndergaard A/S
No items found.