Havehuse - Lille bygaden

Havehusene på ’Lille Bygaden’ repræsenterer ideen om at skabe et boligprojekt der passer ind i landsbymiljøet omkring Gl. Hasseris, der har sin egen lokale og særlige identitet. Arkitekturen er klassisk og strukturen er en viderefortolkning af de gamle gårdbebyggelser. Byggeriet består af 10 boliger i 2 plan omkransende et fælles gårdrum.

Projektet får et varieret og smukt grønt præg i form af store velbevarede træer langs Bygaden og inde på grunden. Området er meget attraktivt beliggende i tæt nærhed til Hasseris og er ikke mere end 3 km fra bycentrum i Aalborg.

Krogh Arkitektur har bidraget med al arkitektarbejde fra skitser til færdigt byggeri og har samtidigt også været inddraget i lokalplanprocessen med at skabe en lokalplan med de rette forudsætninger for at skabe et både tidssvarende men også et byggeri der respekterer lokalområdets historie.

Boligerne tilbyder stor rumlighed og opføres i blandede størrelser. Fokus i indretningen er gennemlys, store køkken alrum samt muligheden for fleksible møbleringsmuligheder.

Materialeholdningen er enkel og moderne med fokus på kvalitet og minimal vedligehold. Der er arbejdet med detaljer som fremskudt murværk, standerskifte ved sokkel, mørke zink kviste der falder i et med taget, skorstene der skjuler aftræk over taget samt farvede hoveddøre i en klassisk flaskegrøn.

Projekt fakta

Bygherre: Gårdhavehusene A/S
Arkitekt og landskab: Krogh Arkitektur A/S
Omfang: 1100m²
No items found.