ANKOMSTEN TIL HIMMERLAND | MEGET MERE END ET ’P-HUS’

Det er med stor glæde, at vi kan offentliggøre et yderst spændende projekt, som vi har arbejdet intenst på det sidste års tid. Som led i den rivende udvikling af HimmerLand i Gatten, det tidligere Himmerland Golf & Spa Resort, har Krogh Arkitektur a/s tegnet et nyt ankomsthus til hele Resortet. Huset skal dels løse udfordringen med det nuværende begrænsede antal parkeringspladser i området, være et visuelt samlende bygningselement samt skabe en forbindelse fra ankomst til torvet med hovedindgang, reception, hotel og restaurant.

Byggeriets organiske former referer til områdets smukke landskabstræk og golfbanernes organiske elementer mens de samtidig skaber et dynamisk udtryk, med mange facader. Selve skærmen på bygningen udføres i perforerede alu-plader malet i en smuk dybgrøn farve, således vil huset i eftermiddags- og aftenlys fremstå med karakter af en lysende skulptur. På dækket etableres der langs kanten en såkaldt walk’n’talk zone, der leder besøgende ned til det centrale torv og hovedindgang.

Områdets eksisterende træer ønskes bevaret i videst muligt omfang, hvorfor der flere steder i dækket laves store huller, hvor træerne frit kan stå og gro op gennem. Dette trækker endvidere massere af dagslys ned til parkeringspladserne på terræn samt skaber en spændende rumlig effekt.

Projektet er udarbejdet i tæt samarbejde med bygherre HimmerLand, entreprenør Kastberg a/s samt ingeniør EKJ Rådgivende Ingeniører a/s.

Byggetilladelsen er allerede udarbejdet og netop nu detailtegnes de sidste detaljer, hvoriblandt en 1:1 mock-up model bruges til afprøvning og udvikling af samlingsdetaljer, farvesammensætning mm.

Vi ser frem til et spændende byggeforløb, som forventes færdigt 2023.

Projekt fakta

Bygherre: HimmerLand
Entreprenør: Kastberg a/s
Ingeniør EKJ Rådgivende Ingeniører a/s
Arkitekt: Krogh Arkitektur a/s
Placering: Gatten
No items found.