VUNDET KONKURRENCE | NY DAGINSTITUTION 'MARKMUSEN'

VUNDET KONKURRENCE | NY DAGINSTITUTION 'MARKMUSEN'

VUNDET KONKURRENCE | NY DAGINSTITUTION 'MARKMUSEN'

Det er med stor glæde, at vi kan offentliggøre, at Krogh Arkitektur har vundet konkurrencen om en ny DGNB guld certificeret daginstitution i Sdr. Tranders.

Med naturen i fokus og ønsket om at udnytte de eksisterende omgivelser skabes en daginstitution baseret på fællesskaber omgivet af grønne løsninger. Børnehuset er designet med fokus på tryghed, sikkerhed og tilgængelighed i både bygningen og området. Det skal skabe følelsen af at være en del af et større fællesskab, der inviterer til læring, og udviser åbenhed overfor husets brugere. Børnehuset er fra start designet med fokus på DGNB systemets kriterier af hensyn til både opfyldelsen af certificeringen og for at løfte daginstitutionens kvalitet i forhold til indeklima, økonomi, miljø m.m.

Børnehusets arkitektur er på forskellige måder integreret i det eksisterende landskab, så bygningen har en naturlig tilstedeværelse i det bakkede terræn, eksempelvis ved at orientere husets centrale akse langs terrænets fald. Samtidig har det været vigtigt at skabe en let aflæselig og tryg ankomst til børnehuset, hvor den bløde trafik adskilles fra biltrafikken, således cyklende ikke skal krydse en potentielt trafikeret parkeringsplads. De overordnede overvejelser har bevirket en hovedstruktur, der placerer bygningen langs en nord-syd akse, med bygningens lange facader orienteret mod hhv. øst og vest.

Bygherre: AaK bygninger

Samarbejdspartnere: Arne Andersen vrå a/s og EKJ rådgivende ingeniør