INDVIELSE | ORGANISKE FORMER I HIMMERLAND

INDVIELSE | ORGANISKE FORMER I HIMMERLAND

Torsdag d. 8/6 dannede HimmerLand i fuld solskin de smukkeste rammer for indvielsen af det nye ankomst- og p-dæk. Et projekt som vi er enormt stolte af at kunne præsentere og ser frem til at følge de kommende år, hvor beplantning vil gro frem og for alvor blive en integreret del af huset.

Ankomst- og p-dækket er et nytænkende og stedstilpasset byggeri, der kan meget mere end blot at løse en parkeringsudfordring. I projektet er der indtænkt biodiversitet i den beplantede kant, i træer som gror op gennem ’skår’ i øverste p-dæk, ligesom der er indtænkt en ’walk & talk’ gå zone langs kanten af bygningen.

Udvalgte steder på gå zonen er der indtænkt siddenicher på organisk formede bænke med blomsterbede, således huset også kan bruges til rekreative formål. Der er åben himmel og smukke kig ud over resortet fra øverste dæk og således skabes overblik for den besøgende fra ankomst og parkering af bil. Langs kanten er autoværn gemt væk af naturlige trælister, der skaber et varmt og inviterende udtryk. Trælisterne er ligeledes med til at fremhæve byggeriets organiske former.  

En af projektets vigtige visioner er, at sammenbinde p-dækket med resortets hovedindgang og ankomsttorv. Dette gøres via den store amphi-trappe der både inviterer til ophold og rekreation men samtidig visuelt leder gæsten ind og ud af resortet. Trappen er sydvendt og med blot få timers sol er den lyse beton varmet op og inviterende for ophold.  

Om aftenen forvandles huset via en nedtonet belysning der får husets organiske former og perforerede ydre til at fremstå som en skulptur i mørket med referencer til en kurvet lampeskærm. Træer oplyses ligeledes således ’det grønne’ bliver omdrejningspunkt for oplevelsen af huset, både dag og aften.

Projektet er udarbejdet i tæt samarbejde med projektchef Per Kragh fra HimmerLand, totalentreprenør KASTBERG A/S samt EKJ rådgivende ingeniører.

Vi ønsker bygherre stort tillykke med det ekstraordinære byggeri.