Loading...

 • SOFIENDALEN | HASSERIS | AALBORG

  ´Kvalitetsbyggeri med højt til himlen´
  Udført i et smukt funktionalistisk formsprog

  PenSam opfører 427 boliger, med Krogh Arkitektur som totalrådgivere.

  Aalborg Byråd vedtog i september 2017 den nye lokalplan for Boliger, Sofiendal Enge Syd, som Krogh Arkitektur har udarbejdet i et meget konstruktivt samarbejde med kommunen og grundejer Tine og Peter Jølck. Sideløbende med lokalplanarbejdet har vi udført salgsprospekt som har dannet grundlag for PenSams indtræden i projektet. Byggeriet ligger blot 4 km. Fra Aalborg Centrum og placeres i et smukt engområde med højt til himlen, et pragtfuld lys, og alle faciliteter der karakteriserer et bynært boligkvarter. Byggeriet som er en mindre by med ca. 1.200 – 1.500 nye beboere er på 49.120 m2

  Siden sommeren 2017 har vi for PenSam projekteret bebyggelsen, så der nu foreligger en byggetilladelse. Projekteringen er udført i samarbejde med vores underrådgiver, Frandsen & Søndergaard, rådgivende ingeniørfirma K/S. Herudover er Kuben Management tilknyttet projektet som PenSams lokale bygherrerådgiver.

  Byggeriet skal opføres af Entreprenørfirmaet Arne Andersen Vrå A/S som totalentreprenører og vi arbejder nu i teamet på det færdige hovedprojekt, samtidig med, at de indledende jordarbejder/byggemodning er opstartet.

  Byggeriet opføres i et moderne formsprog med afsæt i den nordiske arkitektur tradition. En enkelt og karakterfuld materialeholdning i mursten, zinck, glas og træpartier. Byggeriet tager sit afsæt i stedets kontekst med temaet ” bynære enge”, hvor arkitekturen afspejler den særligt smukke engplacering med mulighed for udsigt til de åbne vider, den grønne kile, og samhørighed med byen.

  Bebyggelsen opføres med lejligheder/huse i 3 boligtyper: kanthuse som er etagebyggeri i op til 4 etager, kilehuse som afgrænser mod engene og rækkehuse som danner rum i bebyggelsen. Boligerne opføres i flere enklaver der hver især omkranser et grønt byrum, med hver sin identitet. Dette byrum giver de kommende beboere et særligt liv, hvor tryghed, nærhed og smuk arkitektur går op i en højere enhed. Boligerne opføres i meget varierede størrelser mellem 90-140m2 der gerne skulle give en god diversitet i beboersammensætningen.

  Boliger | Planlægning & Landskab