Loading...

 • SKIPPERHUS | VIN & VIN + BOLIGER

  ‘Vinbutik & boliger’
  – Opført som et klassisk hjørnehus i røde tegl sten

  Vin & Vin er i dag placeret i Spar Nords gamle bygning på hjørnet af Hobrovej og Vestre Allé. En central og visuel placering som butikken ønsker at bevare.

  Grundet pladsmangel ønsker man at bygge butikken større og udføre tidssvarende boliger ovenpå butikken.

  Det arkitektoniske hovedgreb er ønsket om, at tilpasse en bygningskrop med et nutidigt udtryk, men samtidig med stærke referencer til den omkringliggende boligbebyggelse i såvel skala som materialevalg.

  Husets overordnede struktur er to bygningskroppe som er forbundet omkring hjørnet af Vestre Allé og Hobrovej.

  Bygningsskalaen i 3½ etage danner en naturlig afslutning på Vestre Allé’s solitære rødstens boligbebyggelse, mens skalaen i 4½ etage spiller højdemæssigt op til Skipperen og boligbebyggelsen mod Parkvej og Hobrovej.

  Herudover defineres hjørnet af Hobrovej og Vestre Allé som en afsluttende randbebyggelse.

  Det arkitektoniske udtryk er valgt som et klassisk rødstensbyggeri efter arkitekturbegrebet ” fod, krop og hoved”. Bygningens fod bliver den nye Vin & Vin butik samt et mindre lejemål.

  Denne del fremstår med mursten og med fremtrukne skifter der giver en variation og skyggevirkning. Bygningens fod og krop fremstår i en rødbrun teglsten med vinduespartier i natur anodiseret overflade.

  Der etableres forskellige variationer i murværket med forsænkninger, fremspring m.v.

  Taget fremstår i røde vingetegl med kviste med zink-flunker. Værn på altaner og ved franske døre fremstår i galvaniseret stål med lodrette balustre.

  De 21 lejligheder opføres i forskellige størrelser, penthouses i flere plan, hvilket medfører en god diversitet i beboersammensætning og udlejningspriser.

  Alle lejligheder er gennemlyste med dagslys og får udsigt over Aalborg Ådal og det smukke torv ved Skipperen.

  Lejlighederne på øverste etage etableres som nævnt ovenfor som 2 etagers boliger og på taget af ” knækket” mellem de 2 bygningskroppe udføres en fælles tagterrasse.

  Boliger | Erhverv