Loading...

 • BYRUM OG ARKITEKTUR | TOBAKKEN AALBORG

  ‘Byrum og Arkitektur’
  – Fra baggård til nyt smukt byrum på Tobakken Aalborg

  Projektet omkring Poul Paghs Gade og de bevarede tobaksbygninger i Aalborgs Vestby, repræsenterer en fin forvandling af tidligere industribyggeri og samspil til det omkringliggende byrum.

  En tidligere forbindelsesbygning er revet ned og et nyt byrum forbinder nu Kastetvej med Strandvejen. Således er der passage for bløde trafikanter, gående fra Kastetvej og videre ned mod både ’Spritten’ samt havnefronten.

  Byrummet er designet ud fra ideen om at skabe både en forbindelse, men på samme tid et rum til ophold og rekreation. Ganglinjens organiske form giver rummet dynamik og leder den gående gennem området.

  Corten stål, brosten og asfalt er gennemgående for byrummet og hænger fint sammen med områdets øvrige gedigne materialesammensætning.

  Krogh Arkitektur A/S har været involveret lige fra projektering af byrum til rådgivning omkring indretning af boliger på de øverste 3 etager inklusiv penthouse etagen. Et utroligt interessant projekt med mange aktører involveret, i et af Aalborg’s mest interessante områder.

  Planlægning & Landskab